viernes, 16 de febrero de 2018

Predicció de la conducta violenta en interns penitenciaris

Predicción de la conducta violenta en internos penitenciarios

Tous, J.M. (Coord.) (2005)

Investigaciones
Centre de Estudis Juridics i Formació Especialitzada. Generalitat de Catalunya


Resumen:

En aquest treball exploratori s’ha estudiat les diferencies entre un grup d’interns penitenciaris, de 4 Centres diferents de la Comunitat Autònoma de Catalunya i un grup d’alumnes universitaris de semblants característiques en les seves variables de subjecte de sexe i edat. L’instrument psicològic emprat ha estat el Psicodiagnòstic Miokinètic Revisat i Digitalitzat (PMK-RD) que ha posat de manifest diferències estadísticament significatives en 4 dels 6 trets de personalitat estudiats: excitació, impulsivitat, emotivitat i agressivitat. Ha permès classificar globalment als interns en un 94,7% i els universitaris en un 100 %. Un posterior anàlisis discriminant a partir tan sols d’aquelles variables que han resultat significativament diferents en un i altre grup, ha classificat segons l’excitació i l’emotivitat un 86,8 % d’interns i un 97,4% d’universitaris. L’interès d’aquest treball resideix en que aquestes dades s’han obtingut a partir d’un instrument psicològic que mesura la conducta motora de les persones, a pols i sense visió, o sigui que avalua la influencia de l’activitat propioceptiva, en el control motor de la conducta voluntària. S’ha emprat un disseny de doble cec, segons el qual els administradors de la prova no coneixien que s’avaluava i els correctors de la mateixa no coneixien als participants. Per aquests motius la interpretació dels resultats no es fonamenta en altres fonts ( entrevista, qüestionaris verbals, etc.) que no sigui el test emprat. Els autors consideren que per les seves característiques no verbals i per els resultats aconseguits aquesta prova pot ser un magnífic instrument per a la classificació de les característiques de personalitat d’alt risc per la conducta delictiva i per consegüent útil per a una formació preventiva de les persones, i a tenir en compte per a la rehabilitació de les mateixes.

Predicting violent behavior in prison inmates

The differences between a group of prisoners and another group of university students have been studied. Applied was the PMK-RD and the results showed that excitement, impulsiveness, emotiveness and aggressiveness could be distinguished from one group to another, but it was different when related to depression or extra tension.

Predicción de la conducta violenta en internos penitenciarios

Se han estudiado las diferencias entre un grupo de internos y uno de universitarios. El instrumento utilizado ha estado el PMK-RD y sus resultados nos han permitido diferenciar los dos grupos en excitación, impulsividad, emotividad y agresividad. (Pero no en depresión ni extratensión).


Descriptores:
criminología / psicología / psicopatología / psicología de la conducta / tratamiento penitenciario


Enlace al documento completo: Link

No hay comentarios:

Publicar un comentario